Alenka Kolman

pustovanje-dras-6-2-8

Alenka je leta 1977 zmagala na mednarodnem festivalu Glasbe in showa v Varaždinu in še istega leta izdala svoj prvi album z naslovom Ti si zvezda mojih sanj. Sledile so uspešnice Piši mi, Vedno hočem te le zase, Kako je mogoče, Oči zelene, Božični mix, … in veliko nastopov po vsej Sloveniji.

Odkar je tudi sama mama, veliko ustvarja in nastopa predvsem za najmlajše. Izdala je že 8 glasbenih zgoščenk za otroke.


1) Plesno-glasbena zabava z Alenko Kolman

Na svojih nastopih Alenka otroke povabi k Zimska vila Alenka Kolman

sodelovanju in skupaj zapojejo ter zaplešejo na pesmice, ki jih otroci dobro poznajo (Pridne peričice, Petelinček je na goro šel, Dinozavrov ples, Če si srečen, Gibalček, Biserni zobki, Mi se imamo radi, Ples pingvinov, Ram zam zam, Ču ču va in druge).

Ob glasbi ustvarjajo koreografije, pojejo, se zabavajo ter se na koncu s plesnim vlakom odpeljejo v »Deželo plesa«, kjer zaplešejo valček, polko, kazačok in rock´n´roll. Plesno-glasbena zabava lahko traja tudi do dve uri.

2) PRIDNE PERIČICE – glasbena predstava

Le kdo ne pozna priljubljene otroške pesmice Pridne peričice?IMG-20190725-WA0002
Alenka jo je posnela kot eno izmed svojih prvih pesmi za najmlajše poslušalce.

Alenka med predstavo otroke nagovori, animira z lutkami, jim pripoveduje zgodbo in povabi k sodelovanju. Med predstavo skupaj zapojejo ljudske pesmi, ki jih otroci večinoma že dobro poznajo: Pridne peričice, Sijaj sončece, Petelinček je na goro šel, Barčica po morju plava, Jaz pa grem na zeleno trav`co, Mi se imamo radi, Če si srečen in druge. Otroci sodelujejo v predstavi tudi posamično (seveda tisti, ki želijo).
Obnovili bomo del naše bogate kulturne dediščine in se nepozabno zabavali.

Dolžina predstave cca 35 – 40 minu

Nastope za najmlajše pa Alenka zadnje čase uspešno združuje tudi z organizacijo in vodenjem raznih prireditev (roj. dnevi trgovskih centrov, obletnice in zaključki vrtcev ter šol, festivali, …).

pujsa-pepa

miklavz2015predstava-super-krila